Loppissommaren.

Jag älskar ju second hand och att gå i butiker och fynda, mestadels blir det Erikshjälpen i Edsbyn, Bollnäs och VImmerby. Och så Myrornas, Emmaus och andra ställen i Stockholm, men i år är faktiskt första gången jag åkt ut på ordentliga loppisrundor. I Vimmerby gjorde jag något försök för något år sedan, men det var inte jättelyckat. Det kanske är för att jag inte jobbar i sommar som jag haft tid att bege mig ut, men även för att hela Alfta har exploderat av loppmarknader i garage, skjul och ladugårdar. Ja var och varannan människa i byn har en loppisskylt uppsatt vid infarten känns det som. Loppisboom liksom.

Och eftersom Karolin befinner sig i Huston hela sommaren så lovade jag att blogga om allt jag köpt de senaste veckorna, så varsågod gott folk!
Tre välbehövliga saker i mitt hem, en tumstock så att all mätning går enklare (Loppisen Garaget i Gäddvik), en disktrasa i lin, dock inte loppis (Ekmans i Alfta) och en toapappershållare, så att jag kan slänga den fula i borstat stål som fanns här när jag flyttade in (Erikshjälpen Bollnäs). Både tumstocken och toappappershållaren har jag haft ögonen öppna efter läge, plötsligt händer det!
Orange tysk golvvas som jag ångrar att jag köpte eftersom jag sprang på två andra, i samma modell som den gröna bakom, som jag hellre ville ha, men mamma satte stopp för mina galenheter (Ryggesboloppisen).
Både assietterna (Solbacka, Söderomsjön) och blomkrukan är i pressat glas, kaffekopparna kommer från Rörstrand och heter Äppelblom (Erikshjälpen Edsbyn). Ja, jag tror på kärlek vid första ögonkastet, och när kopparna stod kvar på hyllan en vecka efter var jag bara tvungen att köpa dem!
Fat från Uppsala Ekeby (Uthuset), tyska vaser (Ryggesboloppisen, Fjäleloppisen och Erikshjälpen Edsbyn) och två ljusstakar i vitt pressat glas (loppis Viksjöfors).

Här var det verkligen kärlek vid första ögonkastet. Den lilla löparen med linneor fick följa med på en gång och ligger finfint på mitt soffbord nu.
Och i nedersta lådan i frysen ligger en röd blommig ullfilt (Loppisen Garaget). Efter vinterns bravader kommer inga loppistextilier in i min lägenhet utan att genomgå minst en veckas nedfrysning. Dö äckeldjur, DÖ!
Och det bästaste av de bästa fynden för sommaren. En radio från Blaupunkt som går att köra med batteri de där mörka vinterdagarna då halva Stockholm blir utan ström (Fjäleloppisen)!

Det blev även fyra Edsbyverkenstolar, en röd vattenkanna, ett Uno-spel och en sil som inte fick vara med på bild, bara att komma hit på besök och inspektera, kanske går det att fika kaffe i nya koppar och tårta på söta fat. Välkomna!

En kommentar till “Loppissommaren.

  1. Vad mycket fina grejer du fyndet! Kaffekopparna var jättesöta, duken med! Och vaserna urfina! Toarullehållaren kommer ju bli urfin i ditt badrum, jag kommer och kollar in alla fynden live i höst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>