Vuxenvänner.

Jaha, nu är jag där igen och funderar på hur man skaffar nya nära vänner i vuxen ålder. Egentligen är det inte ett grubbel, men tankarna väcktes till liv efter att jag läst en krönika i Aftonbladet här om dagen. Jag har ju massor av vänner, och har senaste tiden sagt till mig själv att jag inte orkar skaffa fler vänner, utan vill spendera mer tid med de jag redan har, men det är en omöjlighet då väldigt få bor i närheten av mig. Stockholm är ju känd för att vara en svår stad att bo i, singeltätast och ensammast typ, men det borde väl gå att ändra på? Men hur?

Arbetskamrater är ju lätta till hands, men jag som hoppar runt på olika jobb har svårt att få ett gäng att känna mig hemma i. Jag får en vän här och en vän där och får smsa runt på helgerna då jag vill ha sällskap, och det gör att jag känner mig tjatig och inte vågar smsa hela tiden. Engagera sig i någon förening är väl ett annat steg, och jag har ju kyrkan jag kan försöka hitta vänner i, bara jag tar mig iväg och hittar en kyrka jag trivs i. Men hur gör andra?

Jag vet att det är viktigt att lära sig att uppskatta tråkiga stunder, för livet är inte bara roligt, men efter tre månader i kollektiv på Hawaii fick jag mersmak på att ha människor omkring mig hela tiden.

Aja, får ni tråkigt så vet ni var jag finns!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>