Hawaii part II

ÄNTLIGEN har jag fått wifi att fungera på min dator, eller ja jag erkänner det är typ en vecka sedan, men tiden och orken har inte funnits till att skriva något. Det händer så mycket här hela tiden, och när det inte händer något så vill jag bara sova (Sara, den där Sov gott-boken jag köpte, den har inte behövts här kan jag säga) eller städa. Är liksom sand all over the place som Prins Daniel skulle ha sagt.

Jag har det superbra här, men det är kulturkrockar, åldersskillnader och griniga 30-åringar som måste bo med 19-åringar, ja vad mer behöver jag säga? Jag försöker ty mig till de jag känner är mer som mig, lugn och timid, blyg och försiktig. Hanna sa här om dagen att hon alltid tycker jag är den coola i alla sammanhang, kan meddela att det INTE är så jag känner mig, aldrig gjort och kommer förmodligen aldrig göra. Jag är den som går ensam från lägenheten till samlingarna, jag är den som går och lägger mig först och inte orkar småprata om vilken sida på huvudet tofsen ska sitta på varje dag, bara ibland. Ja, den hatiska ensamheten kommer och går även här. Men jag ska bättra mig, lovar!

Oj, vad osammanhängande det här blir. Blir liksom bara att jag skriver av mig nu när jag väl tar mig tid. Tänker inte på vilka ord som kommer ur skallen. Kan försöka förklara vad jag gör om dagarna. Förutom våra ”outreaches”, där vi gör olika saker för att hjälpa befolkningen här har vi lite Bibelundervisning, vilket jag inte förväntat mig så mycket av, men Surfing the nations är en kristen organisation och en hel del av det vi pratar om har jag hört massvis av gånger förut. Jag känner mig hemma, men tillbaka i tonåren ibland. Mycket av undervisningen är inriktad på personlig utveckling, vilket ju alltid är bra oavsett om det är på kristen grund eller inte och jag är oerhört tacksam för alla fina människor som kommer med så många kloka ord. Våra outreaches gör vi i olika grupper och jag har än så länge varit med och delat ut mat till människor som bor i de fattigare delarna av Honolulu, haft BBQ för ungdomar som bor på samma gata som vi, plockat skräp från gatan och hjälpt till med läxläsning för barn i grundskolan.

Snart snart snart ska jag börja med surfningen också. Har haft chansen att prova ett par gånger, men ni vet mig, fegast i världen och vågar ju inte göra bort mig hur som helst, så jag inväntar den riktiga surfundervisningen. Igår var vi vid Chuns reef beach nästan hela dagen och inväntade solnedgången. Fantastiskt vackert! Jag satt där på sanden med kameran i högsta hugg och IFSP:ade mig. Några timmar tidigare hade jag simmat omkring i havet tillsammans med ett par sköldpaddor. Åh den känslan! Så söta att jag nästan dog!

Apropå dö. Söndagseftermiddagen spenderades med att gå ut på en hike här i Wahiawa, asså det var det jobbigaste jag någonsin varit med om! Minst 31 grader, stekande sol på en del ställen och smala stigar upp på ett berg i över en timme! När vi äntligen kom fram till en bäck höll jag på att börja gråta av lycka! Hade jag inte haft både kamera och mobil med mig hade jag slängt mig i vattnet direkt, nu var det bara Conversen som fick sig ett bad innan jag kunde lägga ifrån mig allt. Jag sa till en av tjejerna att hon fick ringa en helikopter för att hämta mig, för att gå samma väg tillbaka skulle vara en omöjlighet. Men men, jag gjorde det. Klättrade första backen upp från bäcken, tog mig igenom skogen trots att halkolycka och ut på gatan igen. Jisses, de där tre kilometerna jag sprang på jobbets löpband ett par gånger innan jag åkte märktes inget av kan jag lova. En vacker dag kanske jag kommer ut och tränar här med, eller jag borde bara tvinga mig för så här kan jag ju inte ha det!

Nä nu stänger de snart caféet jag sitter på, så nu får jag packa ihop mitt pick och pack. På återseende ladys and gentlemen, dra iväg ett sms ifall ni vill ha tätare uppdateringar!

Puss och kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>