iMessage = skitbajsförvirringsskit!

Igår la iMessage (sms- och mailkonversationer i iPhone) och vad jag kunde snoka mig till via Twitter så låg det nere för väldigt många i hela världen, men innan jag hann läsa det så hade jag självklart hunnit grejat bland meddelandeinställningarna och krånglat till lösenordet rejält. Detta visade sig vara ett problem för andra också har jag just upptäckt, att man behöver skriva i lösenordet för Apple ID för att kunna aktivera iMessage igen och att lösenordet inte fungerat.

Ja, jag har krånglat med det här under hela dagen. Googlade och hittade att man skulle gå in under Inställningar > Meddelanden > Skicka och ta emot. Och där hittade jag inställningar som jag trodde skulle lösa problemet med att vissa iMessage visar e-postadresser som avsändare. Men jag tror inte det löste det heller faktiskt, även om tanken är att det ska vara där man bestämmer hur andra ska se sina iMessage.

Från Petra har jag alltid fått e-postadressen som avsändare och får det alltså fortfarande, och jag kan numer inte skicka iMessage till hennes mobilnummer alls, vilket har fungerat tidigare. Till Jenny går det inte att skicka iMessage över huvudtaget, men till alla andra i telefonboken går det.
Jag blir lite smågalen över att inte veta i vems inställningar det är ”fel”, i Jenny och Petras eller i mina?!

Jag har googlat och testat alla tips jag hittat. Startat om iMessage, lagt till e-postadress i kontakterna och raderat hela konversationer, men ingenting verkar fungera.

Suck. Jag vill så gärna förstå, men i de forum jag läst verkar alla andra också få chansa sig till hur allt det här hänger ihop.

”Vem vet? Inte du. Vem vet? Inte jag. Vi vet ingenting nu, vi vet inget idag…”

Update: Har hittat en till kontakt i min telefonbok som jag inte kan iMessa till telefonnumret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>