Jakten på bloggar som bygger upp istället för säger till mig hur jag ska vara.

Den senaste tiden har jag tröttnat på vissa bloggar som jag länge följt. När jag läser läser jag slentrianaktigt och öppnar inläggen via Bloglovin mest bara för att de ska försvinna från olästalistan. Det är bland annat bloggar med långa inlägg som tar för lång tid att läsa, bloggar som skrivs på engelska och bloggar som inte utvecklas utan tjatar på i samma spår år ut och år in och inte ger mig någonting. Den blogg jag känner mig mest sorgsen över att jag inte orkar läsa längre är Marcus Birros. En kombination av långa inlägg och att jag bara har tappat intresset har gjort att jag knappt läser rubrikerna längre. Trist, förmodlingen både för Marcucs, som mister en läsare, och för mig som mister visa ord.

Däremot har jag hittat mig vidare till andra bloggar. Underbara Claras existens har jag vetat om länge, men inte gett en chans. Nu blir jag glad varje gång hon uppdaterat och läser med glädje, men hennes bilder på hennes hem ger mig mest. Inspirationen till att inom en snar framtid ha ett eget hem att inreda växer och hatet mot andra handsträsket växer mer och mer hela tiden.

Alexandra är journalist och bor i Umeå och skriver enkla tänkvärda texter som får mig att tänka till. Språket, ämnesvalen och bilderna får mig att trivas. Dessutom länkar hon till en hel del andra bra bloggar och vissa dagar fastnar jag lite här och där och kan länge sitta och läsa om lite allt möjligt. Dessutom har hon startat Klädutmaningen 2.0 som jag anammat till viss del i form av totalt klädköpsförbud. Ja, mina vinterkängor var det sista jag köpte i klädväg på mycket lång tid framöver. Jag har länge mått dåligt av detta konsumtionssamhälle vi lever i,  och över att jag har så mycket kläder i min garderob, och då har jag inte överdrivet mycket kläder ändå, allt ryms i en stor resväska.

I och med min ekonomiska situation (som jag mig i själv) så har jag helt enkelt slutat köpa kläder, helt, tills jag får ett jobb med stabil inkomst. Ni som är insatta vet att det dröjer som längst till maj, och det är ju bara sex månader kvar..

2 kommentarer till “Jakten på bloggar som bygger upp istället för säger till mig hur jag ska vara.

  1. Det senaste har jag funderat i precis samma tankebanor som du. Klickar för att markera som läst. Har också nyligen gett Claras fantastiska blogg en chans och även börjat läsa Alexandras – Komiskt!

    Jag inser även att jag tillhör den kategorin som bara följer med strömmen och skriver diplomatiskt för att inte trampa nån på tårna, trots att jag har så mycket andra tankar och annat jag vill säga.

    Nu ska jag läsa vidare i din blogg :)

  2. Och kul att du kikade in och lämnade ett avtryck hos mig :)

    Förstår att inspirationen går på lågvarv emellanåt. Ibland vill man blogga, men vet inte vad man ska skriva om. Ibland har man massor man skulle vilja skriva, men håller tillbaka.

    Att läsa andra bloggar är inspirerande, speciellt när man hittar "nya" roliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>