Årssammanfattning 2014.

Min blogg är inte alls flitigt uppdaterad, och det är ju väldigt trist. Jag tänker på den flera gånger i veckan, och kommer alltid till samma slutsats; jag saknar bloggandet otroligt, men tar mig inte tiden att kicka liv i bloggen igen. Det är så svårt att slåss med en liten blogg i ett virrvarr av kändisbloggar och hypade livsstilsskriverier. Att dessutom behöva slåss med Facebook, Instagram och andra sociala medier i ett samhälle som sprudlar av information där jag själv helst vill gömma mig i en stuga i skogen för att slippa alla intryck. Det gör att det är svårt att motivera mitt eget skrivande när jag själv inte ens orkar läsa vad andra skriver (dessutom behöver jag lite WordPress-hjälp).

Men 2015 kan vara en nystart kanske? Ska inte ge för stora förhoppningar, men vem vet. I mina drömmar kommer bloggen ha större betydelse framöver, tiden får utvisa om drömmarna besannas.

Härmar Underbara Clara genom att kopiera hennes årssammanfattning för att uppdatera er lite om vad ni missat under året som gått.

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? 
Jag började året med att få nya arbetsuppgifter på jobbet, vilket innebar att jag fick möjligheten att ljudlägga två nyskrivna pjäser. Det innebar många sömnlösa nätter, tårar och prestationsångest, men det var ju även lärorikt och utmanande och jag växte som både person och ljudtekniker. Jag bestämde mig även att åka iväg på en volontärsresa till Hawaii, vilket jag kanske aldrig hade gjort om jag inte genomgått allt vad det innebar med större ansvar på jobbet. Väl på Hawaii badade jag i havet och lärde mig älska saltvattnet som sved i ögonen medan jag försökte lära mig surfa.

Genomdrev du någon stor förändring?
Absolut. Jag sade åter igen nej till ett fast jobb för att någonting innerst inne i mig sa att det var något annat som verkade bättre. Hawaii var lätt det bästa jag gjort i mitt liv, även om alla olika ”resor” jag gjort genom åren format mig till den jag är i dag, och att det är tufft att vara tillbaka hemma igen så fick det mig att inse och tro på mina drömmar ännu mer. Fler förändringar lär följa under 2015.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, förstår inte hur vissa orkar yngla av sig så mycket, haha.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Det finns så många händelser som jag aldrig kommer glömma, men datum är lite svårare, vet ju knappt dagens datum. Men 7 september 2014 lämnade planet Arlanda mot USA, så jag får ju säga det.

Dog någon som stod dig nära?
Nej, och jag tackar Gud för alla jag fått behålla i livet.

Vilka länder besökte du?
USA och en snabb flygtransfer i England.

Bästa köpet? 
Tittar mig omkring i lägenheten och försöker komma på vad jag köpt under året som jag är sjukt nöjd med, men kan inte komma på något. Menskopp är ju alltid mitt svar på den frågan, men någon sådan har jag inte köpt under 2014.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att få känna kraften i en våg som griper tag i surfbrädan och veta att det var min egen förtjänst att jag fick upp farten så pass mycket att jag kunde ställa mig upp. Den känslan. Det leendet den dagen. Oslagbart.

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015?
Inspiration till matlagning. Jag har nog aldrig förr lagt ner så mycket pengar på restaurangmat som jag gjort under det gångna året, och mitt kök hemma har aldrig varit så lite använt som nu.

Vad önskar du att du gjort mer? 
Klyschigt men sant; rört på mig.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Facebook. Vilket onödigt tidsfördriv! Önskar att alla mina Facebook-vänner kunde skicka mig livsuppdateringar på sms någon gång ibland, eller komma förbi och hälsa på, så jag kunde radera mitt konto utan att vara rädd för att bli bortglömd.

Favoritprogram på TV?
I skrivande stund är jag ju lite betuttad i Fredrik Lindström, eftersom han verkar så klok, så jag får svara På Spåret då, Antikrundan är ju en annan favvo och så klart Hitlåtens historia och Nineties. Hejja SVT!

Bästa boken du läste i år?
Oj vad jag läste dåligt under 2014, kan inte komma på en enda bok jag läst och eftersom att alla mina böcker är nerpackade kan jag inte vrida på huvudet för att se vad jag har heller. Typiskt. Har dock en hel del böcker liggandes på hög nu, så 2015 kan ju bara bli bättre.

Största musikaliska upptäckten? 
Young oceans.

Vad var din största framgång på jobbet 2014?
Att få se mitt namn i tryck under rubriken ”Ljud” i föreställningsprogrammet.

Största framgång på det privata planet? 
Att jag kommit till insikt, eller äntligen tagit tag i, med vad jag själv mår bra av och vad som gör mig illa. Att jag fördjupat min tro och att jag aldrig behöver tvivla även om jag inte kan sätta ord på vad jag känner.

Största misstaget?
Har format mig till den jag är nu, men är lämnat bakom mig. Framåt är den vägen vi ska gå.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Gladare.

Vad spenderade du mest pengar på? 
Mat och Hawaii-äventyret.

Något du önskade dig och inte fick?
En större lägenhet, eller ett hus. Ett boende som inte känns som en överfylld skokartong helt enkelt.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? 
Var hemma hos mamma och pappa. Grillade korv i kakelugnen med Elin, Sofie och grabbarna och åt tårta med mostrar och kusiner på kvällen. Ungefär som mina födelsedagar tre dagar innan jul brukar vara.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Det finns det alltid, men det är ju dumt att gräma sig över det nu, eller?

Vad fick dig att må bra?
Kärlek.

Vem saknade du?
Jag saknar alltid mina vänner som inte är i närheten av där jag är. Skulle vilja ha ett skitstort hus där vi alla kunde bo kollektivt istället som utspridda över hela världen som det är nu.

De bästa nya människorna du träffade?
Alla på Surfing the nations på Hawaii. De lärde mig så mycket, och fyllde mig med så mycket glädje varje dag.

Mest stolt över? 
Att jag tagit mig igenom utmaningar som jag tidigare aldrig vågat tro att jag skulle kunna göra.

Högsta önskan just nu?
Ork att laga mat idag. Eller att det här året ska gå åt det håll som jag vill, att mina tankar och drömmar om vad jag ska göra ska kännas lika rätt då som de gör nu. Att jag har tålamod att leva i nuet och inte stressa upp mig själv i planer och idéer.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  
Jag tänker skratta lite varje dag och kliva ur min komfort zon för att utmanas och utvecklas och inte bara mala på i samma gamla hjulspår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>